Hoofdmenu

Afslag Werk

Nino

Nino had nooit gedacht dat hij nog eens in een restaurant zou gaan werken maar hij doet het en het bevalt hem prima. Hij werkt via Afslag Werk bij het restaurant van een zorgcentrum in Hoofddorp.

“Het is wel gezellig, de mensen waar ik mee werk en de bewoners. Ik maak soms een praatje met de bewoners. Eerst heb ik stage gelopen in een matrassenfabriek en houthandel maar dat was het niet. Hier is het wel leuk. Niet alles: schoonmaken bijvoorbeeld. Of als de spoelbak in de afwaskeuken verstopt zit. Dan moet ik alles er met mijn handen uithalen. Het leukste is de kok helpen, met eieren pellen of toetjes maken. Ik vind helpen met het eten serveren het leukste.”

Nino heeft nu nog een onbetaalde baan maar wil graag in de toekomst een betaalde baan. Dat zit er misschien wel in. Samen met de jobcoach gaat hij bekijken wat hij nog moet leren. De jobcoach: “Het gaat hier goed. We breiden eerst de uren wat uit. De mensen van het restaurant pakken het goed op. Laten hem in kleine stapjes steeds meer doen en ze kijken wat Nino aan kan.” Wat heeft Nino aan zijn jobcoach? Nino: “Ze helpt me hier met sommige dingen. Bijvoorbeeld uitbreiding van uren. We gaan kijken wat ik hier verder kan leren.” De jobcoach vult aan: “En door Afslag Werk heb je deze werkplek kunnen uitproberen.” Met succes, zoveel is wel duidelijk.